Dell Inspiron 1545 – бюджетен лаптоп в Ardes.bg

dell inspiron

Общият спад на продажбите на лаптопи кара производителите да наблягат повече на бюджетните лаптопи. В случая Dell с техният Inspiron 1545 представят своето решение за добър персонален компютър, който в същото време да е максимално достъпен за обикновения потебител. Новият модел вече може да бъде намерен в националната верига за лаптопи и компютри на Ardes.bg

1545 лаптоп

Разглежданият от нас модел е с процесор Intel Core 2 Duo T5800 с честота 2 гигахерца, 800MHz FSB и 2MB кеш. Оперативната му памет е 3Gb, което е напълно достатъчно за тази конфигурация и без проблеми изгдържа на повечко отворени приложения. Слабост е вградената му видео карта на Intel модел GMA 4500MHD, но само в случаите, когато лаптопа ще се използва за тежки 3D видео игри. Графичният адаптер обаче не пречи лаптопът да се използва за мултимедия, а и 15,6 инчовият дисплей с формат 16:9 е точното решение за гледане на филми с максимално запълване на екрана. В допълнение резолюцията 1366х768 пиксела позволява гледане на High Definition филм без свиване на картината. Inspiron 1545 предлага още не малък 250Gb хард диск, DVD четящо и записващо устройство и 6 клетъчна литиево-йонна батерия. Отстрани на корпуса се намират вход за 10/100 LAN кабел, 3 USB 2.0 порта, четец на карти 7-in-1, 34мм ExpressCard слот, аудио жакове и VGA. За беззжичното сърфиране се грижи вграденият Wireless 1397 (802.11 b/g) Mini Card модул.

laptop pc

Закупувайки модела на американската фирма получавате и лицензирана операционна система Windows Vista Home Premium. Също така можете да се възползвате и от промоцията, включваща Чанта и мишка – Logitech и web камера, защото лаптопът не разполага с вградена такава.

бюджетен евтин

В дизайна на корпуса от Dell са заложили на лъскавите елементи. Отвън (затворен) компютърът изглежда много стилно. Дизайнерите обаче са прекалили с лакирането на корпуса – отваряйки го се забелязва, че целият корпус е лъскав т.е. събира доста пръстови отпечатъци, което не е желан ефект освен при кражба :) . Бутонът за включване също е малко неподходящ, но оставяйки тези леко смущаващи факти настрана Inspiron 1545 е удобен и достатъчно мобилен лаптоп. Също прави впечатление и здравият корпус без скърцания и хлабини.inspiron 1545

Батерията на Dell-а издържа от час и половина при максимално натоварване и яркост на дисплея, през 2 часа и 20 минути при нормална работа с интернет и офис приложения до максимум 3 часа и 10-15 при почти никакво натоварване и намалена яркост на ниво 0.

Звукът от вградените тонколонки, както при повечето модели лаптопи, не се категоризира като качествен. Плюсът тук идва от силата на звука, който е по-силен от обикновеното за лаптоп.

В добавка на казаното по-горе за дисплея – той е огледален, а това е плюс за качеството на картината, когато няма пряка слънчева светлина.

лаптопи дел

Моделът се предлага в 4 цвята – Microsatin Blue, Red, Pacific High-Gloss Blue, Black. Нашият модел за ревюто е син (Microsatin Blue) с привлекателна цена от 1189лв. с ДДС.

В заключение: Inspiron 1545 не е от най-красивите дизайнерски решения, нито пък е подходящ за 3D гейминг. Но пък ако търсите евтин лаптоп, подходящ за гледане на филми или сигурна офис машина, работеща без проблем при интензивна мултитаск работа с добавка – бързо сервизиране и качествено гаранционно обслужване, Inspiron 1545 е едно чудесно решение.

Моделът от ревюто можете да намерите в партньорската мрежа на Ardes.bg за 1189лв. с ДДС

Loading Facebook Comments ...